ТЦК обманом змушують українців мобілізуватися: Адвокат розповів про хитрість

В Україні трапляються випадки, коли військкомати вводять громадян в оману та мобілізують їх навіть за наявності броні чи права на відстрочку від мобілізації. Тож перед тим, як підписувати будь-який документ із територіальним центром комплектування (ТЦК), слід обов'язково прочитати його зміст. Про це в інтерв'ю ТСН розповів адвокат Ростислав Кравець, передають Патріоти України.

"Люди підписують документи і виявляється, що вони дали згоду на мобілізацію і відмовилися від права на відстрочку, і вже готові їхати до військових частин. На жаль, таки випадки також трапляються. Перед тим, як підписувати будь-який документ із ТЦК, слід обов'язково прочитати його зміст", – порекомендував він.

Юрист додав, що підстави для відстрочення мобілізації передбачені статтею 23 закону "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію". Це може бути інвалідність, навчання, наявність броні, лікування тощо. На відстрочку мають право й багатодітні батьки, громадяни, які втратили близьких родичів унаслідок війни з РФ.

"Їм також надано право або відмовитися від мобілізації, або отримати відповідну відстрочку. Це особи, які є усиновлювачами, які мають дітей-інвалідів, які самостійно виховують дітей, які не досягли ще 18 років", – пояснив адвокат.Як зазначив Ростислав Кравець, загалом ТЦК дотримуються цих вимог, однак іноді трапляються випадки, коли вони вводять в оману та мобілізують громадян навіть за наявності броні чи права на відстрочення мобілізації.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...