ТЦК в Україні почали виписувати повістки 17-річним: Стало відомо, в чому справа

Через гучні інциденти з діями працівників ТЦК та СП похід до військкомату став асоціюватися у багатьох українців як небезпечна справа, передають Патріоти України.

Навіть пояснення про те, що відвідування військкомату — це зовсім не раптова відправка до армії, не завжди переконує громадян. Певно, тому Одеський обласний ТЦК та СП був змушений дати у соціальній мережі пояснення про те, що зараз в країні триває приписка юнаків 2007 року народження.

І, згідно з чинним законодавством, громадяни, які отримали повістку для приписки, мають особисто прибути на призовні дільниці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

У повідомленні наголошується, що приписці підлягають усі допризивники, які мешкають на території міста та району.

Також зазначається, що в повістці вказано повний перелік документів, які юнаки мають подати особисто до призовних дільниць.

Також в ТЦК звернули увагу, що юнаки мають прибути на дільниці у строк, вказаний у повістці. Якщо допризивник не може прибути на дільницю у зазначений час, на то мають бути поважні причини.

При цьому працівники військкомату пояснили, що приписна кампанія потрібна для взяття юнаків на військовий облік, визначення кількості майбутніх військовозобов'язаних, як багато з них придатні для військової служби, а також для встановлення їх особистих якостей, фаху й рівня освіти.

Посвідчення про приписку до призовної дільниці видається громадянам, приписаним до призовних дільниць, яких за результатами проходження комісії з питань приписки визнано придатними до військової служби або тимчасово непридатними до військової служби чи такими, що потребують лікування.

Кількість українських чоловіків, які нелегально тікають до Словаччини, збільшилася більш ніж удвічі - прикордонники

четвер, 9 травень 2024, 21:30

Прикордонна служба Словаччини стверджує, що кількість українських чоловіків призовного віку, які незаконно переходять кордон, збільшилася більш ніж удвічі за рік. Про це повідомляє Barron’s, передають Патріоти України. За даними словацьких прикордонник...

Консервація зупинила: На Рівненщині горе-крадій застряг у вікні підвалу (фото)

четвер, 9 травень 2024, 21:00

На Рівненщині 64-річний чоловік заліз у погріб до місцевої жительки і виніс всю консервацію. Проте зі зловмисником стався конфуз – краденим він загородив собі вихід і не зміг вибратися назад. Про це повідомляє поліція Рівненської області, передають Пат...