ТЦК відреагував на звинувачення, що в Одесі військкоми затримали хлопця з шизофренією

У мережі поширюються відео, у яких розповідається про те, що нібито 30 травня в Одесі представники районного ТЦК затримали хлопця з вадами серця та олігофренією і доставили його до збірного пункту. Там він буцімто пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК) всього за пів години та був визнаний придатним до військової служби в ЗСУ. Одеський обласний ТЦК відреагував на ці повідомлення, передають Патріоти України.

У військкоматі зазначили, що громадяни з діагнозом «олігофренія легкого ступеня» дійсно можуть бути визнані придатними до військової служби у тилових частинах забезпечення, що підтверджується наказом Міністерства оборони № 262 від 27.04.2024.

«Однак у цьому випадку важливо врахувати, що жодних медичних документів, які підтверджують діагноз хлопця, не було надано ані представникам Київського РТЦК та СП міста Одеса, ані членам ВЛК», – зауважили військові.

За їхніми словами, хлопець пройшов ВЛК, згідно з установленим порядком, і був визначений придатним до проходження служби. Усі процедури відбувалися відповідно до законодавства, яке регламентує порядок проходження медичних оглядів під час мобілізації.

«В Україні діє воєнний стан, що накладає певні обмеження та зобов’язання на громадян. Зокрема, кожен повинен постійно мати з собою військово-облікові документи, які засвідчують наявність хвороб чи інших причин, що можуть бути підставою для звільнення від мобілізації. Відсутність таких документів може призвести до непорозумінь та непередбачуваних ситуацій», – нагадали в ТЦК.

План був як у кіно... Українка намагалась перевезти нареченого-узилянта закордон у тайнику свого авто (фото)

понеділок, 8 липень 2024, 13:56

Жіночка не врахувала, що прикордонники з митниками заглядають і в меншого об'єму пустоти в пошуках контрабанди. У пункті пропуску на кордоні з Румунією харків'янка вирішила проявити неабияку винахідливість, спробувавши перевезти свого нареченого через ...

Будуть без води по 17 годин: Іспанський курорт здивував туристів новим обмеженням

понеділок, 8 липень 2024, 13:39

Муніципалітет Майорки обмежує споживання води для боротьби з надзвичайною ситуацією напередодні піку туристичного сезону. Про це пише The Independent, передають Патріоти України. Муніципалітет Баньяльбуфар у горах Серра-де-Трамунтана на популярному кур...