Туберкульоз - не виправдання?: У Запоріжжі переселенець потрапив у в'язницю після ВЛК

Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя засудив до 3 років ув'язнення переселенця з Гуляйполя Запорізької області через те, що той не з'явився за повісткою у вказаний термін після проходження ВЛК. Про це йдеться у вироку на сайті ЄРДР, передають Патріоти України.

Зазначається, що чоловік з'явився на комісію за повісткою і успішно її пройшов, попри проблеми з зором і перенесений туберкульоз. "ОСОБА_4 під час проходження медичної комісії був оглянутий спеціалістами, була встановлена патологія у окуліста, встановлено, що перенесений туберкульоз, однак вказані хвороби не є забороною для проходження військової служби", - йдеться у вироку.

Проте він запросив додаткового лікарського обстеження не в органах ВЛК, і судячи з судових документів, відмовився від повістки. Ймовірно він не встиг пройти обстеження у вказаний термін (7 днів), відповідно, не з'явився у зазначене у повістці місце для відправки на військову службу. "Свою відмову пояснив необхідністю проходження додаткового медичного обстеження. Про кримінальну відповідальність за ухилення від призову під час мобілізації попереджений", - зазначили у суді.

Суд врахував, що чоловік має неповнолітню доньку і не притягувався раніше до кримінальної відповідальності, тому призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі у мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ст. 336 КК України – 3 роки позбавлення волі.

"Упродовж трьох днів не могла їсти та пити": На Волині вагітна жінка отруїлася грибами і втратила дитину

понеділок, 21 жовтень 2024, 16:30

У п’ятницю, 18 жовтня, на Волині "швидка" доправила до обласного перинатального центру вагітну жінку з отруєнням грибами. На жаль, дитина на той час уже внутрішньоутробно загинула. Про це повідомили у Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства...

"Дитино моя, не сумуй, я щаслива": Букініст знайшов у старій книзі лист із розповіддю сина про візит покійної матері (фото)

понеділок, 21 жовтень 2024, 16:00

Рукопис 239-річної давнини, в якому детально описано "примарний візит", що призвів до непритомності чоловіка, був знайдений у коробці зі старими документами. Про це повідомляє Daily Star, передають Патріоти України. В офіційних документах розповідаєтьс...