Туберкульоз гірший за коронавірус: Медики розкрили жахливу статистику смертей

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Так, цього дня 1882 року Роберт Кох оголосив, що йому вдалося відкрити бактерію-збудник туберкульозу, завдяки чому стали можливі діагностика і лікування цього захворювання, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день існує лікування туберкульозу, він як і раніше залишається найбільш смертоносною інфекцією в світі.

Туберкульоз в Україні і в світі: статистика смертей

Туберкульоз на сьогоднішній день залишається найбільш смертоносною інфекцією в світі. Кожен день від нього вмирають понад 4 тисячі осіб і майже 30 тисяч осіб починають хворіти на нього.

За даними ВООЗ, з 2000 року від туберкульозу було врятовано 58 мільйонів життів.

Україна, на жаль, є одним з лідерів за поширенням туберкульозу. У Міністерстві охорони здоров'я звітують, що ситуація з туберкульозом в Україні є контрольованою, але серйозною.

У відомстві повідомляють, що в Україні туберкульоз виявляють вже на пізній стадії, в цьому випадку шансів на одужання дуже мало. Щороку в нашій країні від туберкульозу вмирають 4 тисячі осіб, тобто 11 пацієнтів на день.

Симптоми туберкульозу: як не пропустити ознаки захворювання

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом, тобто від хворої людини до здорової при кашлі, чханні, розмові, спльовуванні.

Вченими доведено, що туберкульоз не є спадковим захворюванням. При захворюванні на туберкульоз спостерігаються такі ознаки: кашель більше двох-трьох тижнів, втрата ваги тіла, загальна слабкість, підвищення температури, пітливість ночами, блідість шкіри, болі в грудях, втрата апетиту, кровохаркання.

Всі зазначені симптоми можуть бути зумовлені й іншими захворюваннями, але при наявності кашлю в поєднанні хоча б з однією з перерахованих вище ознак необхідно терміново звернутися до лікаря і провести спеціальне обстеження.

Щоб не стати жертвою туберкульозу, слід дотримуватися правил особистої гігієни і вести здоровий спосіб життя. Крім того, хорошим захистом від цього захворювання є вакцинація БЦЖ.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...