Туреччина обмежує посвідки на проживання для росіян, - ЗМІ

Росіянам, які останніми тижнями переїхали до Туреччини, відмовляють у дозволах на проживання. Про це у своєму матеріалі, опублікованому у понеділок, 23 січня, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема російські ЗМІ стверджують, що з 26 грудня громадянам Росії, які виїхали з РФ після вторгнення в Україну і військової мобілізації, відмовляють у дозволах на короткострокове проживання з метою туризму у кількох містах.

"Нам сказали, що незалежно від того, які документи ми надамо, росіянам тепер не видають посвідку на проживання", – розповідають росіяни, які зіткнулися з подібними відмовами.

Міністерство закордонних справ Туреччини й імміграційна влада країни поки що не коментували це питання.
У 2022 році 153 тисячі громадян Росії отримали дозвіл на тимчасове проживання у Туреччині. Таким чином, росіяни стали найбільшою серед інших національностей групою, яка отримала цей документ.
Міграційна служба Туреччини зазначає, що близько 86% посвідок на проживання, отриманих росіянами, були на термін до року. Короткостроковий дозвіл на проживання з метою туризму дає змогу відвідувачам залишатися у Туреччині до року і вільно приїжджати, а також виїжджати з країни. Дозвіл на проживання дає право росіянам відкривати рахунок у місцевих банках або прилаштовувати дітей у місцеві школи.
Громадянам Росії, які не мають посвідки на проживання, дозволяється перебувати у Туреччині тільки як туристам: максимальний термін перебування становить 60 днів поспіль протягом шести місяців.
Туреччина не вводила санкцій проти Росії через війну в Україні, як це зробила Європа. Ба більше, росіянам дозволяють купувати нерухомість і вести бізнес у країні.

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...