Туреччина повернула ПЛР-тести для українців: Кому і коли потрібно здавати

З 1 червня до 30 червня Туреччина повернула вимогу щодо проходження ПЛР-тестів для пасажирів з України, яку було скасовано з 15 травня. Це зафіксовано в повідомленні для льотного складу NOTAM №A2932 / 21, передають Патріоти України.

Нові правила почнуть діяти вже з 2 червня. Тепер пасажир повинен пройти ПЛР-тест перед вильотом до Туреччини. З моменту здачі аналізу до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 72 годин. В якості альтернативи допускають експрес-тест на антиген коронавірусу. Але термін його дії коротше - з моменту взяття зразка на аналіз до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 48 годин.

Аналізи на коронавірус можуть не здавати ті пасажири, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 і мають офіційний документ про це. З моменту отримання останньої дози вакцини повинно пройти не менше 14 днів. Також замість тесту можна надати довідку про те, що людина перехворіла COVID-19 в останні 6 місяців. Тест можуть не робити пасажири, які прямують з пересадкою в аеропортах Туреччини в треті країни, а також екіпажі літаків.

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...