Туреччина терміново вводить локдаун: Як обмеження вплинуть на українських туристів і чи варто скасовувати тури

У Туреччині через погіршення ситуації з епідемією коронавірусу вирішили вже з четверга, 29 квітня, оголосити про повний локдаун, який триватиме до 17 травня. Будуть закриті ресторани, шопінг-моли, а їздити транспортом можна буде тільки за наявності спецперепустки, передають Патріоти України.

Ця новина схвилювала туристів, зокрема і українських, для яких Туреччина є однією з найпопулярніших курортних країн, і поки не закриватиме своїх кордонів.

Локдаун у Туреччині: які обмеження введуть

За словами президента Реджепа Ердогана, Туреччина буде "закрита" з 19:00 29 квітня до 5:00 17 травня. Він озвучив плани на цей період: добова захворюваність у країні повинна знизитися і становити не більш ніж 5 тисяч осіб. В іншому разі доведеться ще жорсткіше посилити обмеження в усіх сферах, від туризму до торгівлі й освіти.

Список обмежень, які введуть у Туреччині:

  • у період із 29 квітня до 17 травня вводиться комендантська година з 19:00 до 05:00;
  • міжміські поїздки будуть можливі тільки за наявності дозволу. Для туристів, за наявності закордонного паспорта й туристичного ваучера, обмежень на пересування немає;
  • міський транспорт працюватиме з 50-процентним завантаженням;
  • у всіх школах будуть припинені очні заняття, також відкладаються всі іспити. Не працюватимуть дитячі садочки;
  • магазини й ринки будуть закриті по неділях, а в інші дні працюватимуть із 10 до 17 години;
  • робота ресторанів дозволена з 10 до 17-ї і тільки на винос;

Локдаун не зачепить туристів

Українські туроператори, з якими поспілкувався, переконують: ці обмеження мінімально зачеплять туристів, їх у Туреччині вводять для місцевих жителів.

Готелі та вся готельна інфраструктура працюватимуть у звичайному режимі, тому скасовувати відпочинок не варто. Власне, це на своїй сторінці уFacebook підтверджує й український посол у Туреччині Андрій Сибіга.

"Введений карантин не стосуватиметься українських туристів, які зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об’єкти Туреччини. Найближчим часом планується завершення вакцинації персоналу туристичної сфери, що зробить безпечний відпочинок більш контрольованим", – уточнив дипломат.

"Для туристів не працюватимуть тільки шопінг-моли і ресторани, їжу, як і раніше, можна буде замовити на винос. Все інше – відкрито. Це дельфінарії, розважальні парки в готелях, всі екскурсії на Егейському та Анталійському узбережжях. Так само локдаун не зачепить туристів, які зібралися на яхтинг. Їм потрібно буде тільки враховувати час роботи супермаркетів по певних годинах, особливо на вихідних. У Стамбулі та Каппадокії їхній графік роботи теж буде обмежений до кількох годин на день", – уточнила Вікторія Лонська, керівниця офісу турагентства "Поїхали з нами".

За її словами, локдаун посилили для місцевих жителів. Вони не дотримувалися попередніх обмежень і на вихідних їздили на відпочинок до місцевих готелів. Тепер ця опція для них заборонена.

"Цю інформацію підтверджують друзі, які відпочивають в Анталії. Мовляв, із 29 квітня туркам заборонили заселятися в готелі, вони працюватимуть тільки для туристів. Українців карантин не лякає, всі вже звикли, жоден рейс не скасовано, нічого серйозного не станеться. Особливо для тих, хто відпочиватиие в Анталії", – уточнила Вікторія.

Те ж саме стосується Стамбула та Каппадокії, оскільки ці міста за останній рік уже переживали такі посилення. Ресторани працювали тільки на винос, були закриті магазини, ринки й шопінг-моли.

"Цього сезону Туреччина популярна як ніколи. Плюсом для багатьох стала відсутність там російських туристів (через заборону росіянам відвідувати країну до червня. – Ред.), а ось посилені карантини не лякають туристів. Навпаки, в цьому є свої плюси. Менший потік людей, все можна замовити онлайн, а в готелях все працює, як і раніше. Українців не лякає прохолодне море, є запити на Бодрум, Мармарис, комбіновані та лікувальні тури", – підсумувала вона.

Для відвідуання Туреччини необхідно мати з собою негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений протягом останніх 72 годин до вильоту.

Крім Туреччини українським туристам для подорожей доступні ще 16 країн. Наприклад, Північна Македонія, Домініканська республіка, Мексика, Занзібар, Албанія та Чорногорія - держави, які готові прийняти мандрівників без здачі тесту на коронавірус.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....