Туристам на замітку: Стало відомо, куди можна буде полетіти в червні

Найближчим часом багато країн планують відновити авіасполучення, які було закрито через пандемію коронавірусу. Міністерство закордонних справ України провело моніторинг і підготувало список країн, які готові до відновлення авіаперельотів. Про це повідомили в державному підприємстві обслуговування повітряного руху "Украерорух", передають Патріоти України.

Згідно з даними МЗС, під час пандемії ряд країн не накладала заборону на авіасполучення. Серед них Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія - за винятком аеропорту в Празі, він не працює.

До кінця травня діють обмеження на міжнародні польоти в Австрії, Румунії, Азербайджані, Словаччині, Греції та Грузії. На початку червня відновлює авіасполучення Туреччина, з 7 червня - Естонії. Не раніше 15 червня дозволять перельоти в Болгарії, Індонезії, Ісландії, Кіпрі, Коста-Ріці, Люксембурзі, Македонії, Португалії, Єгипті, Ізраїлі.

До кінця червня будуть закриті кордони Куби, Таїланду та Молдови. З липня дозволяють польоти Домініканська Республіка і Вірменія.

Також низка держав запроваджували певні обмеження на в'їзд або виїзд іноземців, не закриваючи повністю авіасполучення: Бельгія, Мальдіви, Норвегія, Японія, США і Хорватія. Данія закрила сполучення з країнами, де складна епідеміологічна ситуація. Іспанія до 22 червня обмежила мету поїздки і категорії осіб, яким дозволено в'їзд.

У деяких країнах дозволена робота окремих аеропортів:

• Італія - Болонья, Мілан, Рим і Турин;

• Канада - Ванкувер, Калгарі, Монреаль, Торонто;

• Словенія - Любляна, Марібор і Порторож.

Крім цього, обмежену кількість рейсів дозволяє здійснювати Фінляндія і Китай. При цьому в багатьох країнах на даний момент немає конкретної інформації про дату відновлення міжнародних перельотів.

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...