Туристи шоковані: На пляжах Білосарайської Коси пісок став чорним (фото)

На Білосарайській косі пісок на пляжі біля моря став чорним. Про це місцевому виданню розповіли відпочивальники, передають Патріоти України.

«Таке враження, що це стружка від графіту. Відпочиваючі маріупольці висловлювали припущення, що це може бути насип з азовстальської шлакової гори», - говорить він.
Завідувач лабораторією електромагнітних полів та інших фізичних факторів Маріупольської районної філії ГУ «Донецький обласний центр контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» Ігор Єгоров повідомив, що ці пляжі розташовані за межами кордонів міста Маріуполя і районною філією не проводяться моніторингові виміри і дослідження на цих територіях.
«Моніторингові дослідження і виміри наша організація проводить на територіях організованих пляжів тільки в межах міста Маріуполя. Як і в попередні роки, в цьому році, перед початком літнього сезону, були виявлені скупчення моноцитових (чорних) пісків на території пляжу селища Піщаний в районі будинків від 62 до 77 по вулиці Великій Морській. Але хочу зазначити, що в цьому році їх концентрація на пляжі в рази менше. І в цьому чимала заслуга комунальних служб, які з ранньої весни проводять очистку та рекультивацію піску», - сказав він.
Зазвичай «чорні піски» намиває море під час бур і штормів. Але, як зауважив Ігор Єгоров, навіть в негоду, як цієї весни і влітку, моноцитових пісків було викинуто на берег набагато менше, ніж в попередні роки.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....