Туристи стурбловані: Популярний український курорт другий день огортає загадковою імлою (фото)

Бердянськ другий день поспіль занурений у незрозумілу димку. Метеорологи пояснили її походження і розповіли, чи пов'язана вона із забрудненням повітря, повідомляють Патріоти України.

Що відбувається в місті зараз, і чи небезпечно це явище - читайте далі в нашому матеріалі. Місцеві ЗМІ пишуть, що мешканці та гості курортного міста в Запорізькій області стурбовані тим, що відбувається там.

Дим, димка або викиди?

Незвичайне помутніння повітря викликало чимало запитань і домислів у соцмережах. Версії - від неполадок в роботі Енергодарської АЕС до звичайного туману.

Причому, як виявилося, Бердянськ не унікальний. Незвичайна картинка спостерігається відразу в декількох областях. А вранці 22 червня вже жителі Києва стали скаржитися на непрозорість повітря.

Що це за явище і чи небезпечно воно?

Бердянські метеорологи кажуть, що таке атмосферне явище називається імлою. Воно викликане, швидше за все, тривалими вітрами, які підняли пил вгору. З токсичними викидами дана ситуація не пов'язана.

Слід знати, що імла - це атмосферне явище, помутніння повітря у вигляді сіруватої, білястої або жовтуватої пелени внаслідок скупчення в повітрі великої кількості дрібних або твердих частинок пилу або диму.

Імла часто виникає внаслідок інтенсивної ерозії ґрунту, при запорошених бурях в пустельних і степових районах, а також в результаті задимлення повітря при лісових пожежах, над промисловими підприємствами і населеними пунктами.

Схоже помутніння повітря (найчастіше в містах) може бути викликано наявністю частинок пилу або диму від викидів промислових підприємств, тоді воно називається смог.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...