Туризм по-новому: В які країни можуть поїхати українці і де потрібна ізоляція

В яких країнах зараз можуть провести свій відпочинок українці і чи потрібна самоізоляція? Цією інформацією поділився міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Куди можуть полетіти українці?

Найпопулярніші країни, куди сьогодні можуть полетіти українці, – Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія і Чорногорія.

При цьому кожна країна має особливі умови в’їзду. Також і Україна визначає правила повернення з цих країн залежно від епідеміологічної ситуації в кожній з них.

Туреччина

В’їзд і повернення без обмежень.

Єгипет

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкове 14-денна обсервація / самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Албанія

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкове 14-денна обсервація / самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Хорватія

В’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття паркану до прибуття на прикордонний перехід).

Повернення – без обмежень.

Чорногорія

В’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Повернення – обов’язкове 14-денна обсервація / самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Тестування на коронавірус в аеропортах

Для безпеки в аеропортах “Бориспіль” і “Львів” будуть розміщені ПЛР-лабораторії, в яких пасажири зможуть пройти експрес-тест на коронавірус.

Алгоритм проходження тесту:

1. Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Тест можна зробити як в аеропорту, так і самостійно в будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.

2. Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім – у додаток “Дій вдома”.

3. Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...