"Туризм став абсолютно недоступним": Ціни на відпочинок у Туреччині сягнули стелі, навіть місцеві не можуть собі його дозволити

Більшість громадян Туреччини більше не можуть дозволити відпустку у своїй країні бодай раз на рік. Про це пише видання Turizm Ajansı,передають Патріоти України.

«Туризм перестав бути розкішшю, він став абсолютно недоступним», – такою заявою у турецькій пресі відзначилася член Комісії з громадських робіт, транспорту, реконструкції та туризму Великих національних зборів Туреччини Гюлькан Киш. Йдеться насамперед про внутрішній туризм – через економічні труднощі місцеві громадяни практично повністю втратили шанси на відпочинок усередині країни. «Але очевидно, що іноземці «підтягнуться» і також покинуть Туреччину» , – заявила турецька чиновниця.

«Працівник із мінімальною заробітною платою чи пенсіонер взагалі не зможуть відпочити за такими цінами. Більше того, витрати на проживання в готелі навіть на кілька днів можуть перевищити бюджет багатьох сімей. Це серйозно підриває внутрішній туризм», – вважає Гюлькан Киш. За її словами, середня вартість проживання в готелі за ніч складає 4000-5000 турецьких лір ($120-150). Окрім того, витрати на транспорт, харчування та інші витрати стали для турецького туриста великим тягарем.

Але внутрішніми туристами проблема не обмежується: іноземні туристи також тепер їдуть до інших країн. «Цього року у Туреччині був важчий туристичний сезон, ніж період пандемії. Зростання обмінного курсу та зростання цін на готелі та ресторани змусили туристів, особливо з Європи, змінити свої плани на відпустку. Іноземні туристи більше не розглядають Туреччину як привабливе місце для відпочинку, зростання цін змушує іноземних туристів обирати інші напрямки», – підсумувала урядовиця.

До слова, оригінальний розвиток може отримати формат «все включено» (all inclusive) у готелях у турецькій Анталії. Турецькі готелі анонсували новий тип цієї системи харчування, покликаний переконати туристів залишити готель та вибратися до міста. Готелі можуть співпрацювати з міськими ресторанами та сплачувати витрати туристів у місті.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...