Археолог зі США Фаррел Монако розкрила деталі дослідження залишків їжі, які знайшли в зруйнованому вулканом давньоримському місті. Про це пише видання "Вокруг света", повідомляють Патріоти України.
Вивчивши фрески і залишки їжі, археолог і фуд-блогер склала меню деяких страв, які в ті часи користувалися популярністю. Один із стародавніх рецептів - тушкована качка. Для приготування знадобляться дві качині грудки, пучок кропу, сіль, дві столові ложки оливкової олії, дві ложки соусу Read Boat (рибний), пучок орегано і пучок коріандру.
Як розповідає фахівець Фаррел Монако, качку потрібно тушкувати в каструлі протягом 45 хвилин на середньому вогні, додавши в бульйон кілька равликів і свинячих кісток. Одночасно на сковороді потрібно змішати соус з орегано, маслом і коріандром. Після того, як качку дістали з каструлі, її слід обсмажити на сковороді разом з соусом і спеціями.
Як тільки м'ясо стане рум'яним, то його слід дістати зі сковороди. У мисці далі змішати виноградну патоку з червоним винним оцтом, медом, зеленню кульбаби або цукром, меленим чорним перцем, коріандром і асафетідою і все це збити. Викласти все на сковороду, розігріти качиний жир або сало, борошно і зробити заправку (одну ложку потім викласти на велике блюдо).
Подача страви: м'ясо нарізати невеликими шматочками і викласти поверх соусу. Готову страву Фаррел Монако рекомендує полити бульйоном і прикрасити її орегано.
Науковці з Італії вразили світ відкриттям: під пірамідою Менкаура виявили структури, подібні до тих, що вже знайшли під Хафра. Це може довести існування давньої цивілізації, яку затопив катаклізм понад 12 тисяч років тому, передають Патріоти України. В...
У Вашингтоні пройшов грандіозний військовий парад, присвячений 250-річчю армії США. Цікаво, що ця подія також припала на 79-й день народження президента Дональда Трампа. Завершився парад концертом та салютом. Народ радо вітав своїх військових