Тушкована качка з Помпей: Археолог зі США поділилася давньоримським рецептом

Археолог зі США Фаррел Монако розкрила деталі дослідження залишків їжі, які знайшли в зруйнованому вулканом давньоримському місті. Про це пише видання "Вокруг света", повідомляють Патріоти України.

Вивчивши фрески і залишки їжі, археолог і фуд-блогер склала меню деяких страв, які в ті часи користувалися популярністю. Один із стародавніх рецептів - тушкована качка. Для приготування знадобляться дві качині грудки, пучок кропу, сіль, дві столові ложки оливкової олії, дві ложки соусу Read Boat (рибний), пучок орегано і пучок коріандру.

Як розповідає фахівець Фаррел Монако, качку потрібно тушкувати в каструлі протягом 45 хвилин на середньому вогні, додавши в бульйон кілька равликів і свинячих кісток. Одночасно на сковороді потрібно змішати соус з орегано, маслом і коріандром. Після того, як качку дістали з каструлі, її слід обсмажити на сковороді разом з соусом і спеціями.

Як тільки м'ясо стане рум'яним, то його слід дістати зі сковороди. У мисці далі змішати виноградну патоку з червоним винним оцтом, медом, зеленню кульбаби або цукром, меленим чорним перцем, коріандром і асафетідою і все це збити. Викласти все на сковороду, розігріти качиний жир або сало, борошно і зробити заправку (одну ложку потім викласти на велике блюдо).

Подача страви: м'ясо нарізати невеликими шматочками і викласти поверх соусу. Готову страву Фаррел Монако рекомендує полити бульйоном і прикрасити її орегано.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...