"Тут якась лапка": на Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив... кліща (фото)

У жительки Сумщини з-під пломби витягли кліща: він заразив жінку бореліозом. У лікарні жінці розповіли, що навіть мертвий кліщ виділяє токсини. Про це у середу, 14 липня, повідомляє сайт міста Суми, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що минулого року мешканка Шостки Лариса двічі лікувала один і той же зуб. Спочатку навесні вона зверталася до приватного стоматолога, а в грудні – в стоматполіклініку. Однак, минулого тижня, через дискомфорт, вона знову відвідала приватного стоматолога.

Лікар прибрав пломбу і сказав, що помітив щось чорного кольору у вигляді лапки. "Мені прибрали пломбу, а потім лікар каже: "Щось тут чорненьке. Якась лапка", – розповідає Лариса.

Пізніше у лабораторії встановили, що це кліщ. Згодом Лариса здала аналіз крові на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма). Аналіз виявився позитивним.

На щастя, жінка перенесла захворювання у легкій формі. Як вона розповіла, раніше відчувала якесь нездужання, була підвищена температура, болі в колінному суглобі, які не проходили навіть після знеболювальних. "Звідки взявся кліщ, невідомо", – каже Лариса.

Окрім того, вона вирішила поспілкуватися з приватною стоматологинею, у якої перший раз лікувала зуб, але спілкування не вийшло. За словами жінки, лікарка дуже розсердилась її візиту. Вона сказала, що це не її винна, адже у цій сфері вона вже десять років. Водночас лікарі припускають, що кліщ міг проникнути через ясна. Наразі Лариса почувається добре і пред’являти претензії стоматологам не планує.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...