"Тут не місце для ідіотів": Українцю у Римі загрожує реальний термін ув’язнення і велетенський штраф

В столиці Італії турист з України зробив напис на Колізеї — пам'ятці давньоримської архітектури. За це молодик може отримати до трьох років ув'язнення та сплатить адміністративний штраф до 10 тисяч євро. Про це пише La Repubblica, передають Патріоти України.

19-річний українець, який подорожував Італією, може опинитися за ґратами через напис на стінах 2000-річної будівлі Колізею у Римі. Випадок стався напередодні, 16 серпня. Близько 14:00 хлопця затримала поліція міста за те, що той вирішив видряпати своє ім’я на одній зі стін пам'ятки. Дії українського туриста помітили інші відвідувачі.

Українцю висувають звинувачення у пошкодженні культурної спадщини, що в Італії передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 місяців до 3 років та адміністративний штраф обсягом до 10 тисяч євро.

Мер Рима Роберто Гуалтьєрі похвалив швидку реакцію охорони та наголосив, що у такому осередку історичної спадщини "немає місця для хуліганства та ідіотів".

Колишній чемпіон Латвії з боксу пожартував про російське громадянство, а далі щось пішло не так

неділя, 18 серпень 2024, 22:19

У Латвії Служба державної безпеки (VDD) "провела бесіду" з колишнім чемпіоном країни з боксу Микитою Смирновим після його жарту про те, що він отримав паспорт країни-агресора Росії. Про це 17 серпня повідомило агентство LETA, передають Патріоти України...

Про це мало хто знає: Українські водії ризикують втратити до 30 тисяч грн за порушення ПДР

неділя, 18 серпень 2024, 21:43

Українські водії, які виїжджають за межі України, можуть потрапити у халепу через незнання правил дорожнього руху в іншій країні. Зокрема, польське законодавство велику увагу приділяє стану автомобільних шин і передбачає величезні штрафи за "лису" гуму...