"Тут все пропахло мерцями": У Бурятії майже щодня ховають ліквідованих в Україні військових

У російській республіці Бурятія майже щодня ховають убитих на війні в Україні окупантів. При цьому ритуальну залу облаштували прямо у спортивному комплексі, де через стіну від поховань займаються діти, передають Патріоти України.

Батьки обурені, що спорткомплекс перетворили на похоронну залу, від якої постійно виходить трупний запах. Про це йдеться в матеріалі журналу "Люди Байкалу".

Труни із загиблими окупантами стоять у тій частині зали, де зазвичай діти змагаються стрільбою з лука. На лавках для глядачів стали розміщувати людей, які прийшли попрощатися з загиблими. При цьому під час церемоній задушливий аромат традиційних бурятських пахощів поєднується з трупним запахом. Це пояснюють тим, що загиблих довго везуть їхній Україні – іноді з дня загибелі до похорону минає місяць і навіть два.

"Батькам не подобається, що спорткомплекс перетворився на похоронну залу. Нещодавно там, де тренуються діти, теж з'явився трупний запах. Тут все пропахло мерцями", – розповідає журналістам жінка, у якої син займається стріляниною з лука.

У свою чергу, представників влади турбує не те, що діти займаються спортом по сусідству з трупами, а те, як піднести та виправдати величезні втрати серед бурятів на розв'язаній Путіним війні.

"Вони загинули недаремно. Вони загинули за те, щоб Росія була великою. Щоб в Україні перестала литися кров. Вони загинули, захищаючи вільне майбутнє нашої країни", – розповідає заступник голови республіки Бурятія Баїр Циренов.

При цьому похоронні церемонії ретельно охороняють поліцейські, які стежать, щоб ніхто не фотографував та не знімав похорон на відео. Якщо ж силовики бачать журналістів, то негайно вимагають припинити зйомку, а згодом погрожують забрати у відділ поліції.

Представники влади і навіть родичі загиблих відмовляються будь-що коментувати журналістам. Проте місцеві не на камеру розповідають, що похорон військових проходить майже щодня. Буває, що за раз у спорткомплекс привозять одразу по кілька трун.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...