"Тут исконно русский город!": Таксист у Харкові облаяв пасажирку через українську мову

У Харкові дівчина, яка їхала у таксі, розмовляла українською і зізналася, що російську знає погано. На це таксист почав обзивати її "бандерівкою" і сказав, що у Харкові людей змушують говорити українською, передають Патріоти України.

Неприємний інцидент із таксистом Дарія Конох описала на своїй сторінці у фейсбуці. Зазначає: усе почалося з того, що розмовляла телефоном українською. Як розповідає пасажирка, на дивні питання таксиста про мову відповіла, що українська – це її рідна, а російську вона знає погано. Далі водій вирішив облаяти дівчину, принижуючи радянськими і імперськими кліше.

"Наступні 20 хвилин поїздки я слухала, що я бандерівка, щоб я їхала до Бандерштату (пожартувала, що якраз їду 8 числа на фест в Луцьку "Бандерштат" і що його теж запрошую). Вислухала стільки хейту з приводу української", – розповіла Дарія.

До того ж чоловік сказав, що Харків є "исконно русский город", а українську тут нав'язують і змушують нею говорити. Дівчина звернулася зі скаргою у службу таксі Uklon, з якої був цей водій. Відтак їй сказали, що проведуть із чоловіком бесіду.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...