"Твою екскурсію Хортицею не забудемо ніколи": У боях за Україну загинув історик та "кіборг" (фото)

Виконувач обов'язків міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв 5 жовтня у соцмережі "Фейсбук" повідомив, що загинув В'ячеслав Зайцев. Чоловік був істориком, військовим та депутатом Запорізької міської ради останніх двох скликань, передають Патріоти України.

Спогади про Зайцева

У 2014 Зайцев захищав Донецьке летовище та у 2015 брав участь у боях за Дебальцеве. За бойові заслуги його відзначили почесною державною нагородою — Орденом "За мужність" третього ступеня.

Загинув чоловік, обороняючи Україну на Донецькому напрямку. Депутат, що пішов на фронт, Роман Лозинський у своєму фейсбуку згадує про те, що полеглий у бою військовий мав велике серце та був тямущим істориком.

"За ці кляті дні війни, здавалось, уже зневажаєш смерть. Непристойно жартуєш про здатність людини вмирати. Ще й на війні. Твою екскурсію Хортицею не забуду ніколи. В'ячеславе, передавай привіт усім нашим. Шана Тобі. А ми.. А що ми? Жити так, щоб все це не було намарно", – написав Лозинський.

Також він назвав Зайцева справжнім українцем, патріотом героєм та запорізьким козаком.

Постійний оптимізм полеглого військового

Лозинський не даремно згадав про "непристойні жарти" на зневагу до смерті. 2 жовтня у своїх соцмережах Зайцев опублікував фото з фронту, написавши про оргію на Щекавиці, якщо буде ядерна війна. Це засвідчує незламний дух захисника України та бажання сміятися, попри будь-які негаразди.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...