"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священика з Кубані (фото)

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України.

Зазначається, що справу проти священника Віктора Пивоварова порушили через його текст «Відповідь на питання, яке хвилює всіх сьогодні: що є ця війна?», у якому він написав: «Підірвана Каховська гідростанція забрала безліч життів і зробила затопленням неродючою майже всю Херсонську область. Творці цього вищого зла духом повністю уподібнюються сатані».

У фрагментах з вироку Пивоварову йдеться, що, за словами архієпископа, Росія не має права оголошувати українців ворогами, вторгатися на територію України та забирати землі, що їй належать. На засіданні Пивоваров не визнав провини.

За версією суду, метою священника був підрив в очах інших осіб гідності та авторитету Збройних сил Російської Федерації. Одним із доказів став висновок експерта, згідно з яким «тексти підсудного у проповіді містять негативну оцінку дій» російських військових.

Зазначається, що про кримінальне переслідування Пивоваров повідомив «Кавказ. Реалії» наприкінці грудня 2023 року. У жовтні силовики прийшли з обшуком у його келію на території Свято-Покровсько-Тихонівського храму у Слов’янську-на-Кубані та відвезли священника на допит. У березні Пивоварова оштрафували за адміністративним протоколом про «дискредитацію» армії через проповідь. Донос на священника написала одна з парафіянок, яка раніше не відвідувала храм.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Виїзд за кордон під час війни: Чи має на нього право заброньована особа

вівторок, 30 квітень 2024, 0:27

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. У цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Але деякі з них мають право на відстрочку. У тому числі ті, хто має бронь від призову, передають Патрі...