"Ти - ганчірка, у**б*й до України, я працюю і плачу податки, а ти отримуєш гроші": У Польщі побили українку, яка йшла забирати дитину із садочка

У столиці Польші Варшаві напали на українку, яка йшла забирати доньку з дитячого садочку. На неї накинулася полька через те, що Ганна відповіла на телефонний дзвінок українською мовою.

Інцидент трапився у червні, про нього повідомили на Facebook-сторінці Центру моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, передають Патріоти України.

Як зазначається, жінка вдарила українку по голові. Під час побиття жителька Варшави крикнула: "Ти українська повія, ти ганчірка, у**б*й до України, я працюю і плачу податки, а ти отримуєш 500+" (польська програма соціальної підтримки сімей. – Ред), а також кинула телефон українки на траву.

Потерпіла зі свого боку заявила, що проживає в Польщі понад шість років і також сплачує податки.

Коли телефон Ганни задзвонив вдруге, вона намагалась його схопити, втім полька почала ще активніше бити її по голові, після чого у потерпілої стався крововилив з вуха. У цей момент нападниця зірвала з шиї жертви золотий ланцюжок з хрестиком.

Невідомий чоловік почав кричати з балкону, що знімає інцидент на відео. Інший перехожий на той час вже викликав поліцію. Коли правоохоронці прибули на місце інциденту, нападниці вже там не було.

Представники поліції зазаначили, що не виявили жодних ознак нападу за національною ознакою.

"Ганна дала свідчення, докладно описавши інцидент, але співробітники поліції прийняли лише заяву про крадіжку ланцюжка, навмисне опустивши питання про напад за національною ознакою", – сказано у повідомленні.

Пізніше Ганна подала заяву до окружної прокуратури столиці Польші про вчинення злочину на підставі ненависті за національною ознакою.

Відомство вже почало розслідування за цим фактом. Якщо нападницю піймають й доведуть її провину, їй, додатково до звинувачення у крадіжці, загрожує до 5 років позбавлення волі за напад на підґрунті ксенофобії.

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...