"Ти йдеш у формі, а від тебе людина тікає": Воїн розповів про свою роботу у військкоматі

Військовий 65-ї окремої механізованої бригади Іван Гоголь на позивний "Гога", який наразі служить в одному із ТЦК та СП на Івано-Франківщині, пояснив, чому бійці не повинні працювати у військкоматі. Про це він розповів "Суспільному", передають Патріоти України.

Іван Гоголь почав служити у ТЦК та СП в березні 2024 року. Він – заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення. Зараз займається розпорядком дня військових та перевіряє роботу колег під час оповіщення.

"Я думаю, це – неправильно, що військовий, який відвоював, ходить на оповіщення, розносить повістки. Тому що є певна кількість бійців, в яких психічний стан порушений. А цивільні, м'яко кажучи, "навертають бурю" на них. І тоді ми бачимо в TikTok ці всі відео. Але ж люди не знімають, як вони спілкуються. Бо для них ТЦК – це не військові", - наголосив військовий.

Іван пригадує, що коли вперше приїжджав у відпустку, люди підходили до нього, багато розпитували та обіймали. Втім зараз люди реагують по-іншому.

"Так все класно було. Відчував себе потрібним, хотілося повертатися. Останні рази, коли ми приїжджали у відпустку, – ну там взагалі… Ти йдеш у формі, а від тебе людина тікає. Я їду машиною – від мене люди тікають. Просто їду вулицею", – розповів Іван Гоголь.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...