"Ти не те слово - корова з дійками!": Продавець та покупниця посварилися через поліетиленовий пакет (відео)

Скандал через відмову купувати платний поліетиленовий пакет в одному з продовольчих магазинів України потрапив на відео й миттю облетів соцмережі, передають Патріоти України.

Ролик конфлікту між продавцем і покупцем з’явився у Telegram Типовий Харків 14 грудня, проте "гуляє" інтернетом останні кілька днів. Де саме стався інцидент – невідомо, за однією з версій – у супермаркеті "Посад".

Приводом для гучної сварки стало обурення жінки ціною за поліетиленовий пакет для цукру на вагу. На що продавчиня запропонувала своє рішення – поліетиленову рукавичку, що видається магазином безкоштовно. "Ви мені пропонуєте цукор в ось цьому брати?" – звернулася покупець, показавши пальцем на рукавицю з фасованим цукром.

Продавчиня заявила підвищеним тоном: "Ну так, ви ж хочете безплатно. Ви ж не хочете за пакет давати дві гривні. Що вам не подобається? Вам безплатно – погано, платно – погано. Що вам не так? Я не розумію".

"У мене – дві гривні. У когось, може, безкоштовно. Закон є закон. Ось я вам пропоную. Чим вам поганий варіант?!", – продовжила продавчиня. Жінка обурилась, чи, мовляв, схожа вона на корову. "Ти не те слово – корова з дійками!" – висловилась продавчиня.

Відмова від поліетилену

З 10 грудня у всій Україні одноразові поліетиленові пакети у продуктових стали платними. Ініціатива покликана зменшити обіг поліетилену на користь довкілля й у майбутньому зовсім відмовитися від шкідливого пластику.

У разі безплатного розповсюдження магазину загрожує штраф. З 10 березня 2022 року буде заборонено продавати тонкі пакети під загрозою штрафу. Ціни на поліетиленові пакети, передбачені законодавством

  • 2 гривні – пакет без ручок (без бічних складок);
  • 2,50 гривні – пакет без ручок (з бічними складками);
  • 3 гривні – пакет з ручками (з бічними складками).

Для адаптації та виведення з обігу пластикових пакетів держава надає три місяці.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...