"Ти, суко, здохнеш в цім краю, у небі, в полі, у гаю": Українська поетеса написала новий вірш-звернення до Росії (відео)

Українська поетеса Анастасія Дмитрук, авторка знаменитого вірша "Никогда мы не будем братьями", написаного після анексії Криму у 2014 році, опублікувала новий вірш "За Харків, Марік, за Ірпінь". Поетеса опублікувала відеоверсію нового вірша на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

"Присвячується українській армії, територіальній обороні, волонтерам, лікарям і кожному, хто сьогодні бореться за Україну", - пише поетеса в коментарі до відео.

"Ти сука здохнеш в цім краю

У небі, в полі, у гаю.

Де йдуть без зброї на броню.

Де кажуть на хуй кораблю.

Ти прогниєш у цій землі

На моїй визвольній війні.

Розквітнеш сонях навесні

Могутня армія русні.

За Харків, Марік, за Ірпінь,

За прірву надлюдських терпінь

Наступні десять поколінь

У пеклі скнитимеш. Амінь.

Ми – Чорнобаївка, ти – мрець,

безжально злитий нанівець.

Нам уривається терпець.

Ти здохнеш, сука, накінець".

Нагадаємо, в 2014 році тоді студентка київського політеха Настя Дмитрук виклала на YouTube вірш "Никогда мы не будем братьями". В ньому жодного разу не згадується Росія, але саме росіяни влаштували через нього істерику. А українцям вірш сподобався. Після того, як литовські музиканти записали на нього пісню, вона стала хітом.

Довідка УНІАН. Українська поетеса Анастасія Дмитрук родом з Чернігівщини. Закінчила НТУУ "КПІ" взимку 2014 року, здобувши кваліфікацію спеціаліста з інформаційної безпеки. Працює на одній з фірм із захисту інформації на комп'ютерних системах. Здобула популярність під час Євромайдану завдяки своїм патріотичним віршам.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...