"Тимурчик, бл*дь, скажи нам, пожалуйста, по-русски, вы остались там или нет?": Російський льотчик викрав гелікоптер і направив його у бік України

У мережі опублікували перехоплений аудіозапис переговорів Повітряно-космічних сил РФ від 4 квітня 2022 року. З розмови випливає, що один з вертольотів росіян злетів з околиць Гомеля (Білорусь), але замість того, щоб попрямувати до РФ, як решта групи, полетів до України, передають Патріоти України.

Запис оприлюднив білоруський Telegram-канал "Беларускі Гаюн" у вівторок, 5 квітня. Як сказано в повідомленні, близько 20:00 з військового аеродрому "Зябрівка" (Гомельська область, Білорусь) пішли на зліт шість російських вертольотів (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Усі вони взяли курс на військовий аеродром "Шаталово", розташований у Смоленській області Росії. Проте, як з'ясувалося, один із них відхилився від курсу і пішов на південь/південний схід, у бік перетину кордонів Білорусь-Росія-Україна.

Його реєстраційний номер RF-04812. Один з вертольотів (з номером RF-90665) близько години намагався знайти в Гомельській області зниклий борт, але так і не знайшов. На аудіо чути, що один з пілотів багато разів намагається зв'язатися зі зниклим екіпажем.

"812-й, ти де зараз знаходишся, скажи чесно? Тимурчик, бл*ть, скажи нам, будь ласка, російською, ви залишилися там чи ні?", – говорив він. Куди саме він зник, доки не відомо. "Можливо пілот вертольота просто вирішив зробити правильний вибір", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні оголошено нагороду в один мільйон доларів за викрадений або трофейний літак Військово-повітряних сил Росії. Ці гроші буде виплачено ДК "Укроборонпром".

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...