Тиранія місцевого масштабу: У Дніпрі "муніципальна варта" Філатова побила оператора телеканалу Д1, - ЗМІ

На місці події

У п’ятницю, 2 липня, у Дніпрі був жорстоко побитий оператор опозиційного до міського голови Бориса Філатова каналу Д1 Сергій Файзулін. Про це повідомляється у заяві колективу, оприлюдненій на сайті телеканалу, зазначають Патріоти України.

Файзулін, згідно редакційного завдання, висвітлював незаконний демонтаж рекламних носіїв організації «Громадська сила» на проспекті Пушкіна.

«Спершу працівники комунального підприємства „Муніципальна варта“, безпосередньо підпорядкованої Філатову, які були однією зі сторін конфлікту, заважали знімати подію. Пізніше силовики та молодики в чорних та коричневих футболках повалили Сергія на землю та жорстоко побили. В Обласній клінічній лікарні імені Мечникова у Файзуліна діагностували закриту черепно-мозкову травму і пошкодження горла. Телеоператора шпиталізовано», — повідомила прес-служба телеканалу.

Сергій Файзулін, оператор телеканалу Д1

Окрім побиття Файзуліна, працівники «Муніципальної варти» розтрощили камеру оператора та вилучили сам запис нападу. Також від рук нападників постраждав оператор іншого опозиційного до Філатова каналу — «ОТВ».

Нападників затримала поліція, а керівництво телеканалу Д1 звернулось до можливих свідків нападу за допомогою.

Наразі ситуація з побиттям оператора на контролі поліції. Тим часом керівництво Д1 чекає на засудження дій «Муніципальної варти» та Бориса Філатов як від Національної спілки журналістів України, так і з боку міжнародних та правозахисних організацій.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...