Титанік прокляли? Дивні речі коїлися з першого ж дня, а 50 людей відмовилися зійти на борт через страх

"Титанік", який у квітні 1912 року зазнав однієї з наймасштабніших морських катастроф мирного часу, з першого ж дня існування переслідували невдачі. Та й саме зіткнення корабля із айсбергом дивовижним чином було описане у моторошному оповіданні, яке вийшло за 14 років до справжньої трагедії, передають Патріоти України.

Різні дивні обставини, які дозволяли говорити про прокляття "Титаніка", описав у своїй книзі Джеймс В. Бенкрофт. Уривки з неї переказує New York Post. Свого часу "Титанік" був найбільшим і найрозкішнішим судном у світі, справжнім плавучим палацом, вартість якого у 1912 році становила 7,5 млн доларів (понад 233 млн за курсом 2023 року).

Приречений корабель

Бенкрофт розповідає, що нещастя почалися ще до того, як 14 квітня 1912 року "Титанік" вийшов з Саутгемптона у свій перший рейс, який став фатальним.

Так, під час будівництва корабля в Белфасті спалахнула пожежа, яка ледь не зупинила будівництво корабля. Сам лайнер, уже виходячи з гавані, також ледь не накоїв біди, коли лише дивом уникнув зіткнення із лайнером "Нью-Йорк".

"З "Титаніком" пов'язано більше дивних подій, ніж з будь-яким іншим кораблем в історії, а пов'язані з ним передчуття і погані прикмети свідчать про те, що доля прирекла його на водяну могилу", – написав автор, додавши, що айсберг просто став зброєю, яка відправила його туди.

За словами Бенкрофта, над кораблем ніби нависло відчуття похмурості. Ходили чутки, що на борту була проклята кришка від труни єгипетської мумії. Щоправда, жодних доказів цим чуткам немає. Сам корабель також навівав такий страх, що 50 людей в останню хвилину відмовилися зійти на борт, добровільно погодившись втратити великі кошти, які були сплачені за подорож.

Затонулий "Титан"

Були й інші досить дивні знамення, які натякали, що подорож нічим добрим не закінчиться. Так, 1898 року було опубліковано оповідання американського письменника Моргана Ендрю Робертсона під назвою "Марність", в якому детально описувалася трагедія із вигаданим океанським лайнером "Титан".

Як це не дивно, вигаданий корабель потонув після зіткнення із айсбергом неподалік Ньюфаундленду, приблизно в тому ж місці, де згодом пішов на дно і справжній "Титанік".

Як і у випадку з "Титаніком", на вигаданому "Титані" також були значні людські жертви, зокрема тому, що багатьом людям просто не вистачило рятувальних шлюпок. У рік катастрофи з "Титаніком" оповідання було перевидане під назвою "Крах Титану" з підзаголовком "Оповідання, яке пердбачило загиель "Титаніка".

Проклятий капітан

Едвард Сміт, який був капітаном "Титаніка", ймовірно теж не мав легкої руки. Ще до "Титаніка" він був учасником п'яти серйозних інцидентів із кораблями. Він посадив на мілину кілька кораблів, зіткнувся з буксиром у гавані Нью-Йорка і був протаранений військовим кораблем HMS Hawke.

Сміт, за даними Бенкрофта, у приватних розмовах часто сам припускав, що його зурочили. Репутація капітана була настільки поганою, що деякі матроси, які плавали під його командуванням раніше, просто відмовилися плисти на "Титаніку".

Екстрасенси бачили смерть

Звісно, можна по-різному ставитися до екстрасенсів та їхніх передбачень, але, за інформацією Бенкрофта, багато людей зверталися до них, обдумуючи свою морську подорож.

Так, ірландський астролог граф Луїс Хамон (відомий як Чейро) застерігав редактора британської газети В.Т. Стеда від подорожі на "Титаніку". "Я бачу більше тисячі людей і вас серед них, які відчайдушно борються у воді. Вони кричать про допомогу і борються за своє життя. Але це нікому з них не приносить користі... включно з вами", – застерігав Чейро.

Стед одначе не послухав графа і загинув, прямуючи на виступ на Всесвітньому конгресі миру в Карнегі-Голі. Автор пише, що ті, хто врятувався на "Титаніку", востаннє бачили Стеда, коли він читав книгу в курилці першого класу, а навколо нього вже панував хаос.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...