Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України.

«Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж іще за часів спортивної кар'єри був при армії та виступав за клуб ЦСКА. Встиг навіть звання майора отримати. Звичайно, я завжди розумів, що це не моє, але прийшов запитати, чим можу допомогти. Мені сказали: „Товаришу майоре, йдіть додому. У вас, мабуть, там є важливіші справи“. Річ у тім, що розжалувати мене до рядового не могли, а старших офіцерів там і без мене вистачало. Воювати нема кому, а командувати купа охочих. Ну, як завжди в нас», — наводить слова Лісогора Sport-express.ua.

Також титулований український спортсмен розповів, що робив після того, як отримав відмову від представників ТЦК. «З літа поступово разом із друзями почав включатися у волонтерську діяльність. Займалися доставленням вантажів по України та з-за кордону.

Восени мені стало нездоровитися. Пройшов загальне обстеження, за підсумками якого мені сказали, що в мене жовчний «вмер» — увесь у каміннях і його необхідно видаляти. Довелося лягти під ніж. Ще й діагностували в мене невеличкі проблеми із серцем.

Після спорту я не закінчував плавати й плаваю по сьогодні. Звичайно, не в тих об'ємах, які були раніше. Чув, що не бажано різко кидати, бо можуть бути нюанси. Ось я на собі їх і відчув. Коли зі мною усе це сталося, я приніс необхідні документи на ВЛК і мене списали з військового обліку", — сказав Лісогор.

Додамо, що Олег Лісогор являється семиразовим чемпіоном світу та двадцятиразовим чемпіоном Європи з плавання. Олег є ексволодарем світового рекорду на дистанції 50 м брасом, яку подолав за 26.17 секунд, побивши свій попередній рекорд в 26.20 секунд.

В Україні злетить вартість пального: Ось на які ціни очікувати українцям на бензин і автогаз

субота, 27 липень 2024, 6:55

З 1 вересня 2024 року в Україні почнеться поступове підвищення акцизів на бензин, дизельне пальне та автогаз. Очікується, що ціна на бензин зросте приблизно на 2 гривні за літр, на дизельне пальне - на 1-1,20 гривні за літр, а на автогаз - на 7 гривень...

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...