У 2014-му активно протестував проти окупації: Помер голова кримської організації "Конгресу українських націоналістів"

Від хвороби помер голова кримської організації «Конгресу українських націоналістів» Василь Овчарук. Про це повідомляє проєкт Радіо Свободи «Крым.Реалии», передають Патріоти України.

Церемонія прощання відбудеться 13 вересня о 14.00 у місті Славута Хмельницької області за адресою: вулиця Здоров'я, 3. Родом Овчарук із села Сохужинці Хмельницької області. 1978 року він переїхав до Криму, працював у Сімферопольській середній школі №38. Був учасником ліквідації аварії на ЧАЕС. З 1991 року став членом Всеукраїнського товариства «Просвіта».

У 90-х приєднався до «Конгресу українських націоналістів», а 2002 року очолив кримське відділення організації. Весною 2014 року Овчарук відкрито заявив про свою незгоду з російською окупацією, виходив на акції протесту, чергував біля заблокованих українських військових частин у Криму.

Щоб уникнути арешту, того ж року переїхав до Києва, а згодом – до міста Славута Хмельницької області. У наступні роки Овчарук займався волонтерською діяльністю, працював у школах, брав участь у акціях переселенців, підтримував зв'язки із кримчанами.

Влаштував "бізнес": У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки" військовозобов’язаним

п’ятниця, 13 вересень 2024, 16:30

Працівники ДБР викрили голову військово лікарської комісії Кропивницького, який у змові з працівницею одного з обласних диспансерів організували торгівлю «білими» військовими квитками, передають Патріоти України. Навесні 2024 року очільник ВЛК налагоди...

Закрутять гайки? Голова МЗС Польщі закликав припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

п’ятниця, 13 вересень 2024, 15:56

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікровський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу біженцям. Про це він заявив в інтервʼю Le Monde, передають Патріоти України. Він заявив, що Укр...