У 23-річної студентки знайшли жіночу хворобу, яка руйнує мозок - врятувати змогли дивом

23-річна українська студентка Настя знає кілька мов і навчається в одному з польських університетів. Але в один день її життя було зруйноване хворобою, діагностувати яку і пізніше вилікувати змогли тільки в Україні. Про унікальний випадок в Facebook розповів генеральний директор клінічної лікарні імені Мечникова в Дніпрі Сергій Риженко, передають Патріоти України.

За словами медика, близькі дівчини під час телефонної розмови зрозуміли, що з нею біда. Настя переставляла слова в реченнях, при цьому не усвідомлюючи, що робить помилки.

Далі стало гірше - у дівчини почала погіршуватися пам'ять, посмикувалися руки - особливо при хвилюванні, порушився сон. У Польщі лікарі поставили студентці діагноз: астенічні розлади. Але дівчині ставало все гірше - почалися непритомність, астенічні напади.

Студентка повернулася в Україну, де їй змогли допомогти

Після нападів втрати свідомості до десяти разів на добу мама забрала дочку додому і привезла в Дніпро в лікарню Мечникова. Тут лікарі В'ячеслав Гришин і Вадим Пашковський після детального обстеження виявили у дівчини жіночу хворобу - тератому правого яєчника.

Насті поставили діагноз - аутоімунний енцефаліт. При якому пухлина яєчника дає страшну картину руйнування головного мозку. Хірурги в лікарні провели лапароскопічну (з мінімальними розрізами) операцію.

Настя змогла повернутися до нормального життя

Дівчина пройшла курс лікування і тепер живе повноцінним життям: вчиться, подорожує, зустрічається з молодим чоловіком. Медики кажуть, що їм вдалося "знайти ту ниточку, яка привела до повного людського благополуччя молодої красивої дівчини".

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...