У 3-мільйонній Молдові перша підтверджена смерть від коронавірусу

Це було лише питання часу. Адже в країні питома частка громадян по румунському паспорту заробітчанствує в епіцентрі світової пандемії - Італії.

Молдова, фіксація, смерть, коронавірус

У Молдові 18 березня зафіксували першу смерть від коронавірусу. Про це в середу повідомила на брифінгу міністр охорони здоров'я республіки Віоріка Думбрэвяну, зазначають Патріоти України. Урядовець розповіла, що померлій пацієнтці був 61 рік, вона страждала іншими хронічними захворюваннями.

Останні два дні вона була підключена до апарату штучної вентиляції легенів, а лікарі боролися за її життя.

"Ми боролися за її життя 4 дні та ночі. Але, на жаль, цієї ночі пацієнтка померла від зупинки серця. Жінка повернулася з Італії і кілька днів провела у рідному селі. Село зараз на карантині. Багато жителів знаходяться під наглядом. Ось до чого призводить недотримання режиму", – сказав директор Республіканської клінічної лікарні Анатолій Чуботару.

Читайте також: Как защититься от коронавируса – советы вирусолога

Станом на сьогодні в країні офіційно зафіксовано 30 випадків зараження COVID-19. Вчора в Молдові ввели надзвичайний стан на 60 днів через коронавірус.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...