У 52-й день народження: Кузьмі Скрябіну присвоєно звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння музиканту Кузьмі Скрябіну (Андрію Кузьменко) звання Героя України, передають Патріоти України.

Зеленський підписав указ щодо присвоєння лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменко звання Героя України. "З початком війни Андрій (Андрій Кузьменко – ред.) регулярно їздив на схід та допомагав нашим захисникам. Кузьма і сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя – ручка, папір та мікрофон. Піснею він зцілював душу, словом – заряджав на боротьбу, - зазначив Зеленський.

Сьогодні музикант відсвяткував би 52-й день народження. Нагадаємо, 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині відомий співак загинув у ДТП.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...