У Америці скидають живу рибу з літака: Для чого та чому вона не розбивається (відео)

Скидання риби відбувається з висоти, аналогічної висоті дев'ятиповерхового будинку, та й швидкість божевільна.

Зачем в Америке живую рыбу сбрасывают с самолетов в водоемы, и почему она не разбивается

Єдине розумне пояснення цього дійства - зариблення. А якщо це дійсно так, то чому саме такий спосіб? Розумно було б припустити, що падаючи на величезній швидкості з висоти, риба розіб'ється. Тоді чому для її транспортування використовують літаки, і яким чином риба залишається неушкодженою? У Сполучених Штатах вирішили реалізувати проект з зариблення озер в штаті Юта. Для транспортування риби до водойми вибрали авіатранспорт - літаки, інформують Патріоти України.

Зариблення фореллю озер проводиться не тільки для того, щоб популяція збереглася. Штат отримує пристойний дохід від туристичного бізнесу. Озера ж розташовуються в горах, досить високо. Рибалок це не зупиняє, але вони готові проробляти довгий шлях, якщо впевнені, що улов їх порадує. В іншому випадку вони їздити туди перестануть. У зв'язку з цим і зарибнюють озера.

Але проблема в тому, що в горах практично немає доріг. До цього перевозили рибу в бідонах, які кріпили до кінських спинах. Для риби це не найкращий варіант. В живих залишалося близько 50% особин, що занадто мало. При скиданні з літака виживання в рази вище. Вона становить 95%. Дивно, але факт.

Скидання риби відбувається з висоти, аналогічної висоті дев'ятиповерхового будинку, та й швидкість божевільна. За ідеєю вона в більшості своїй мала б розбитися. Але перш ніж проект реалізовувати, фахівці прорахували все до дрібниць. Перевозиться не вся риба, а тільки з конкретними показниками (вага, розмір). Вона не повинна бути дуже легкою або важкою - вже не мальки, але ще і до дорослих особин не дозріли. Якщо ці параметри дотримуватися, риба практично не страждає при падінні і швидко проходить адаптаційний період на новому місці.


Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно