У Авакова розповіли, як Україна залишилась без медичних масок на порозі пандемії коронавірусу

У другому уряді Зеленського звинувачує перший уряд Зеленського у недалекоглядності

Українські підприємці на початку поширення в Китаї нового коронавірусу Covid-19 вивозили з України медичні маски. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, зазначають Патріоти України.

"Коли почалася епідемія в Азії, в Китаї, то китайці почали масово скуповувати маски по всьому світу", - сказав Геращенко.

За його словами, від РНБО до колишнього Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука було направлено два листи, 31 січня та 3 лютого, з вимогою прийняти постанову Кабміну про заборону вивезення масок з України.

"Таке рішення прийняте не було, воно було прийнято тільки в кінці лютого. І тому, ті підприємці, які хотіли заробити гроші і в яких були маски на складах, вони їх дійсно вивозили з України. Це є факт. З державного резерву маски не продавалися, там їх було близько 10 млн", - наголосив Геращенко.

Нещодавно цей резерв був розблокований, і маски роздали по медичних закладах.

Контрабандисти намагалися вивезти з України до Румунії понад 3,5 тис. медичних масок. Про можливу контрабанду прикордонників Мукачівського загону завчасно попередили офіцери відділу внутрішньої безпеки.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...