У батька-розвідника зростає гідний син: 16-річний юнак, який врятував п'ятьох дітей, закривши їх собою від вибуху снаряда, отримав заслужену нагороду (відео)

16-річного підлітка, який врятував п'ятьох дітей від вибуху гранати в Дніпропетровській області, нагородили волонтери та ветерани АТО, зазначають Патріоти України.

Влітку 2019 року в селі Пашена Балка група дітей знайшли гранату і підпалили її. 16-річний Олександр Гаркуша, який знаходився поблизу, помітив це.

"Я стояв до них спиною, коли вони підпалювали. На дитячому майданчику стояли. Потім почув звук — ніби турбозапальничка. Повернувся до снаряда, зрозумів, що він підпалений. Той, хто приніс його й підпалив, Максим, втік. Навкруги діти стояли, закрили обличчя. Я підійшов до снаряда, якщо бути точніше, кинувся до нього. Хотів відкинути його, але з одного боку діти, з іншого — будинки, а позаду дитячий майданчик. Я міг лише по діагоналі вниз відкинути. Узяв його, вже хотів кинути. Хлопок — і я зрозумів, що він розірвався в мене в руках", - розповів хлопець.

Під час вибуху Олександр отримав важкі поранення - йому відірвало пальці правої руки. На місці першу допомогу йому надавали волонтер і батько, військовий розвідник. У лікарні перші два тижні він перебував у реанімації, потім проходив тривале лікування.

Волонтери громадської організації "Інвалідів та воїнів АТО", щоб підтримати хлопця, прийняли рішення нагородити його медаллю "За вірність національній ідеї".

"У нас була такая ідея — підтримати його. Підтримати його морально, бо це нагорда волонтерська, вона більш вагома як моральна підтримка. І я думаю, що нам це вдалося. Розповісти про нього і розповідати далі про нього, про таких дітей. Тому що це наше майбутнє. Звісно, не хотілося б, щоб всі таке на собі відчули, але те, що він зробив, це дійсно подвиг. І він зберіг найцінніше, що може бути — це життя дітей", - розповіла представниця організації Оксана Чалова.

Надалі хлопець хоче вступати до вузу в Одесі і в майбутньому, як і його батько, стати військовим розвідником.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...