У Бердянську російські загарбники звинуватили священників у використанні "біоматеріалу вірян" і захопили католицьку церкву

Російські загарбники продовжують вчиняти утиски та переслідувати релігійні громади у Бердянську. Цього разу вони захопили будівлю католицького костелу. Про це пише Бердянська міська військова адміністрація., передають Патріоти України.

Костел Різдва Пресвятої Діви Марії був не лише релігійною громадою. Тут нужденні могли отримати підтримку, а жителі та гості міста мали можливість почути органну музику. Від самого початку окупації костел надавав укриття та допомогу всім, хто її потребував.

Панотець Іван Левицький брав участь у проукраїнських мітингах і щодня продовжував молитися опівдні біля інсталяції "Я люблю Бердянськ".

Того року окупанти викрали священників греко-католицької церкви, Богдана Галету та Івана Левицького. Їх звинуватили в зберіганні вибухівки та співпраці з українськими спецслужбами. Пропагандистські медіа писали, що нібито в костелі знайшли сховок зі зброєю, а самих священнослужителів засудили за те, що вони в 2015 році деякий час служили капеланами для української армії у зоні АТО. Досі має жодної інформації: чи живі вони і який мають стан здоров'я.

Ще раніше окупанти також викрали голову Лютеранської громади Бердянська Артура Кожевнікова. "Зараз же російські пропагандисти розганяють інформацію, начебто священнослужителі використовували персональні дані та біоматеріал вірян. Також у сюжетах згадують, що автори книг, які знайшли в костелі, закликали до повалення режиму Януковича. Пропагандисти використали в своїх цілях навіть розташування костелу — нібито те, що він побудований навпроти вічного вогню, не випадково, що це протистояння з русским миром. Вбрання священнослужителів і предмети для служінь росіяни видають за окультизм. Показують звичайне вбрання священника і говорять, що ті предмети ніби з фільму жахів", - йдеться у повідомленні.

"Віримо, що ЗСУ незабаром покажуть окупантам справжній фільм жахів. Тому що Бердянськ — місто вільних людей, які з повагою ставляться до світогляду один одного. А переслідування релігійних громад окупантами є злочином. Росіяни порушують права наших людей на свободу віросповідання. Загарбники унеможливили діяльність усіх релігійних громад, крім свого пропагандистського московського патріархату", - переконані посадовці.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...