Біля берегів Гренландії відкрили новий острів, котрий виявився найпівнічнішим на Земній кулі

Група вчених у липні 2021 року відправилася до острова Оодаак, щоб зібрати зразки для досліджень. Випадково науковці запливли майже на кілометр далі на північ. Саме там вони знайшли найпівнічніший у світі острів, зазначають Патріоти України.

Виявлений острівець біля Гренландії має площу 30 на 60 метрів та височіє на 4 метри над рівнем моря. Арктична територія Гренландії належить Данії, пише ВВС.

Випадкову знахідку виявили під час дансько-шведської експедиції під керівництвом Мортена Раша з Копенгагенського університету. За його словами, група мала відвідати острів Оодаак, який раніше був відомий як найпівнічніший у світі.

Мапа була не зовсім точною, тож коли група дісталася до позиції, де мав бути Оодаак, його не знайшли. Відтак почали шукати острів неподалік і через декілька хвилин приземлилися на болотисту місцевість, де нічого не росло.

"Після експедиції та багатьох обговорень зі спеціалістами на цю тему, ми зрозуміли, що випадково відкрили найпівнічніший острів у світі", – додав Раш.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...