"У бідняги аж руки затрусилися": Маруся Звіробій висміяла оперативників ДБР, які проводили у неї обшук

Волонтерка наголосила, що оперативники бюро не розбираються у різних видах зброї та порадила відправити їх на вишкіл.

Маруся Звіробій. Фото: соцмережі.

Волонтер та ветеран АТО Маруся Звіробій поскаржилася на компетентність співробітників ДБР, які проводили у неї обшук. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу Прямий, передають Патріоти України.

"По-перше, в мене була скарга на ДБР. Я її висловила на їхню камеру. І попросила, щоб вони свій особовий склад повезли на якийсь вишкіл, може, навіть з тією "Альфою", яка до мене приїхала. Нехай вони пацанів навчать в зброї трохи розбиратися. І вони роблять наступним чином. Вони вилучають мій мисливський карабін і пишуть в протоколі: "предмет, схожий на рушницю". Далі - мій гладкоствол Hatsan Escort (помпова рушниця - ред.): "предмет, схожий на рушницю". В мене лежить макет масогабаритний, це таке як "мосінка", але він весь спиляний. Там спиляний ствол. Тобто він не придатний до стрільби, і як "предмет, схожий на рушницю". Вже три нарахували", - зазначила Звіробій.

Волонтер також розповіла, що слідчий ДБР сплутав приладдя до пневматичного пістолета з вибухівкою. "А потім, коли апофеоз, в машині вже він знайшов моєї Зорянки пістолет пневматичний. Він маленькими кульками стріляє. Такі у нас іграшки. У нього, бідняги, аж руки затрусилися. Він думав, що це справжнє. Ми його почали заспокоювати. А потім він ще кульки знайшов. А кульки були пластикові, і така пластикова коробочка у вигляді гранати. Видно, що там всередині ці кульки. І, я думаю, зараз напише: "предмет, схожий на гранату". І триндець.

І тут же біля цього він знайшов до цього пневматичного пістолета маленькі газові балончики. Він знайшов кульочок з цими балончиками. Боже, людина не знає, що це таке. Сказав: всім стояти, відійти, треба це все розмінувати. Почали просто всі хіхікати. Тут наша волонтерка вже психанула, взяла цю "гранату", почала так трясти та кричати "Усім лежати!". Боже, чесно", - додала Звіробій.

Волонтерка наголосила, що загалом нормально пережила цей обшук. "ДБРу було складно. Там ще такі нормальні люди приїхали. Мої співчуття. Пацани, я казала їм: зараз буде озброюватися країна. Говорю: куди вас будуть засилати, кругом буде купа зброї, і я по-братськи рекомендую все-таки на вишколи сходити та навчитися стріляти. Мало що. Може, відстрілюватися прийдеться. В принципі, я теж могла", - зазначила вона.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...