У Білорусі знайшли мертвим полковника, який придушував протести проти Лукашенка (фото)

Знайдений повішеним полковник міліції у відставці Геннадій Войтович, який брав участь в придушенні народних протестів в білоруському Бресті. Тіло виявив син покійного в лісосмузі. Про це повідомляє BYPOL, передають Патріоти України.

За інформацією видання, колишній начальник управління охорони правопорядку і профілактики УВС Брестського облвиконкому полковник міліції у відставці Геннадій Васильович Войтович покінчив життя самогубством через повішення. Йому було 50 років.

Відзначається, що покійний був відповідальним за придушення народного протесту в Бресті та Брестської області.

Відомо, що Войтович вийшов у відставку в кінці 2020 року. Тіло, що висіло на ремені брюк, в лісопосадці виявив син, який є чинним співробітником Ленінського РВВС м. Бреста. "За своїми переконаннями щиро підтримував режим", - йдеться про покійного в повідомленні.

Автори підкреслюють, що в республіці щодня посилюється психологічний тиск на діючих і колишніх силовиків. Закручування гайок в органах правопорядку відбувається на тлі масових репресій щодо представників громадянського суспільства. "Навіть до тих, хто жорстко і безпринципно придушував мирні протести, приходить усвідомлення скоєного", - коментує видання смерть Геннадія Войтовича.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...