У Борисполі масові обшуки та арешти чиновників (фото, відео)

Заступник мера Борисполя змовився з іншими чиновниками міськради і налагодили систему вимагання коштів у підприємців.

У п’ятницю, 19 липня, в Борисполі, що на Київщині, йдуть обшуки в міськраді і за місцем проживання чиновників. На хабарі розміром в 60 тис. грн попався перший заступник міського голови Микола Корнійчук. Про це на своїй сторінці в Facebook генпрокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.
«Прокуратура Київської області затримала на гарячому першого заступника мера Борисполя та директора комунального підприємства Бориспільської міської ради, які вимагали та отримали від підприємців 60 тис. грн», – написав він.

Глава ГПУ опублікував відеозапис, на якому зображені троє в момент передачі грошей. За даними обласної прокуратури заступник мера Борисполя змовився з іншими чиновниками міськради і налагодили систему вимагання коштів від підприємців щодо укладення договорів підряду на виконання робіт, надання послуг, постачання товарно-матеріальних цінностей за бюджетні кошти.

Після отримання неправомірної вигоди отримані гроші розподілялися між учасниками змови. Кошти в національній та іноземних валютах.

Найближчим часом затриманим чиновникам буде вручено підозру в одержання неправомірної вигоди посадовою особою за попередньою змовою групою осіб.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...