У браузері Chrome на смартфонах з'явилася озвучка сайтів: Як увімкнути

Розробники браузера Google Chrome порадували користувачів мобільних пристроїв новою функцією. Вона дозволяє озвучити вміст тієї чи іншої сторінки вголос за допомогою нейромереж, пише 9to5google, передають Патріоти України.

Поки що нововведення є лише в мобільній версії Chrome для Android. За замовчуванням його відключено, тому активувати його потрібно вручну:

  • Запустіть Chrome на Android-девайсі.
  • В адресному рядку введіть "chrome://flags/#read-aloud" без лапок.
  • Після перезавантаження браузера в меню під трьома крапками з'явиться пункт Listen to this page "Прослухати цю сторінку".

Користувач може озвучити текст і заблокувати смартфон – запис при цьому не припиниться. Там же можна налаштувати швидкість відтворення (від 0,5x до 4x), перемотувати запис або змінювати голос озвучення з чоловічого на жіночий і навпаки.

Користувачам iOS функція озвучування тексту доступна в рідному браузері Safari – вона активується, якщо натиснути на значок "аА" в лівому нижньому кутку і вибрати "Слухати сторінку".

Раніше в 2024 році, з метою посилення приватності користувачів, Google впровадила нову функцію для швидкого очищення історії в мобільній версії Chrome. Стане в пригоді, якщо забули включити режим "інкогніто".

На економічне бронювання від мобілізації лишилось? ВАКС присудив корупціонерам, як умову пом'якшення вироку, перерахувати ЗСУ мільйони гривень

субота, 6 липень 2024, 0:30

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими шість людей у привласненні державного майна на суму понад 259 млн грн: вони зобов'язані відшкодувати збитки державі та перерахувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. ...

Наслідки блекауту: У київській багатоповерхівці вибухнув туристичний балон. - Господиня намагалась щось приготувати, коли електроплита не працювала

субота, 6 липень 2024, 0:12

У Києві в квартирі багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Про це в п'ятницю, 5 липня, повідомила пресслужба ДСНС. . "В одній із квартир столичної багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Власниця житла дістала опіки рук. Медики оглянули жінк...