У Бразилії побудували статую Будди вище за знаменитий монумент Христа в Ріо-де-Жанейро. Однак християни незабаром збираються взяти реванш

У буддійському монастирі в Бразилії відкрили гігантську статую Будди. Це найбільша статуя Будди в Бразилії, вона також перевищує статую Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро. Відкриття відбулося в суботу, 28 серпня, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал Globo.

Зазначається, що статуя Будди знаходиться на півночі бразильського штату Еспіріту-Санту.

Зведення монумента завершилося ще в жовтні 2020 року, а в грудні того самого року було проведено його освячення за буддійським обрядом - ритуал "відкриття очей". У квітні поточного року мало відбутися відкриття 350-тонної статуї із залізобетону, однак цим планам завадила пандемія коронавірусу.

Водночас ще до відкриття статуя стала приваблювати чимало народу. Як уточнили в монастирі, подивитися на неї кожні вихідні сюди приїжджають близько чотирьох тисяч осіб. Зробити це можна безкоштовно і в будь-який час.

Висота монумента складає 35 метрів, що на п'ять метрів вище, ніж знаменита статуя Христа-Спасителя на горі Корковаду в Ріо-де-Жанейро, яка, хоч і є візитною карткою країни, поступається габаритами іншим бразильським статуям. Так, уже зараз у місті Елой-Мендес у штаті Мінас-Жерайс є інший монумент, присвячений Спасителю, висотою 31,5 м, а в місті Енкантада в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул будується ще одна 43-метрова статуя Христа-Заступника.

У штаті Сеара на північному сході Бразилії у 2014 році відкрили 45-метрову статую Фатімської Богородиці, а чотирма роками раніше в штаті Ріу-Гранді-ду-Норте звели статую Святої Рити Кашийської, висотою 56 метрів. Однак найвищим пам'ятником у країні вважається встановлена 18 червня 2011 року в місті Барра-Велья в Ріу-Гранді-ду-Сул копія нью-йоркської Статуї Свободи. Вона стоїть на парковці гіпермаркету Havan однойменної торговельної мережі, власник якої і став ініціатором її появи.

Раніше повідомлялося, що біля Барселони в скульптурі динозавра знайшли труп чоловіка. Поліцейські припускають, що покійний сам заліз всередину скульптури і помер, впавши головою вниз.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...