У Бразилії почали підготовку до похорону легендарного Пеле (відео)

Легендарний бразильський футболіст Пеле перебуває в лікарні у вкрай важкому стані. За інформацією ЗМІ, хіміотерапія, яку проходить 82-річний екс-нападник збірної Бразилії, більше не допомагає і рак продовжує з'їдати Пеле зсередини, інформує УНІАН.

На тлі поганих новин з лікарні футбольний клуб "Сантос", у складі якого Пеле провів більшу частину своєї кар'єри, почав підготовку до прощання з "Королем футболу".

На стадіоні клубу "Віла Бельміро" в центрі поля встановили великий намет, в якому стоїть золота труна із зображенням Пеле з боків.

Повідомляється, що родичі й близькі Пеле прибули до нього в лікарню, щоб попрощатися.

Бразильська команда "Сантос" вирішила увічнити пам’ять свого легендарного вихованця-футболіста, змінивши емблему. За повідомленнями El Chiringuito, "чорно-білі" додадуть на емблему корону, яка символізуватиме "короля футболу". Нововведення набуде чинності вже із січня 2023 року.

Додамо, що Пеле був госпіталізований в кінці листопада. ЗМІ повідомляли, що колишній нападник збірної Бразилії переведений у відділення паліативної допомоги, бо його організм більше не реагує на хімієтерапію в боротьбі з раком кишечника. Нагадаємо, у вересні 2021 року у Пеле діагностували пухлину товстої кишки.

Протягом своєї кар'єри Пеле виступав за два клуби: бразильський "Сантос" і американський "Нью-Йорк Космос". У складі збірної Бразилії форвард тричі вигравав чемпіонат світу - в 1958, 1962 і 1970 роках. Пеле - єдиний футболіст в історії, який тричі ставав чемпіоном світу як гравець. Пеле досі є найкращим бомбардиром збірної Бразилії за всю історію, забивши 77 голів у 92 іграх.

У 1999 році Міжнародний олімпійський комітет визнав бразильця спортсменом століття. Також Пеле був визнаний гравцем століття за версією ФІФА.

Названо умову, за якої повістка буде вважатись врученою навіть без підпису військовозобов’язаного

неділя, 19 травень 2024, 8:15

У зв'язку з тим, що в суботу, 18 травня, набув сили новий закон про мобілізацію, в Кабміні затвердили Порядок проведення призову громадян на військову службу, який регулює по-новому порядок вручення повісток. Адже не секрет, що раніше багато справ не п...

Запасний екземпляр дали лише потримати? Переможець/ці Євробачення 2024 року Немо заявив/ли, що у нього/них організатори шоу забрали кришталевий мікрофон

неділя, 19 травень 2024, 8:05

Переможці пісенного конкурсу Євробачення 2024 – Немо зі Швейцарії – зізналися, що не мають кришталевого кубку. Організатори забрали приз у артиста після фотосесії та прессконференції. Наразі учасник шоу не знає, чи повернуть йому нагороду, адже чітких ...