"У будинку матері перед моєю поїздкою попадали ікони": Оперний співак-волонтер розповів містичну історію, як вижив після 5 російських куль (відео)

Український оперний співак Сергій Іванчук, який отримав 5 кульових поранень внаслідок обстрілу ворожої ДРГ, зізнався, що вважає історію свого перебування на краю смерті магічною. У день, коли артист вирушав до Харківської області, щоб вивезти із зони активних бойових дій людей, у будинку матері попадали ікони. Жінка, яка вірить у подібні знаки, була впевнена, що з її сином може статися щось погане, тож усіляко відмовляла його їхати до Харкова. І сам Сергій напередодні поїздки відчував якусь небезпеку, проте вирішив допомогти співвітчизникам, навіть якщо доведеться ризикувати власним життям. Про це співак розповів в інтерв'ю для програми "Вечір з Україною", передають Патріоти України.

"У день, коли я виїжджав, впали ікони. Моя мама – дуже віруюча людина, вона сказала: "Сергію, ікони просто так не падають. Я тебе прошу, зупинись". Вона відчувала, що я не повернуся. Але моє почуття "хто, якщо не я" було набагато сильнішим, ніж усі переконання мами. Я сам відчував, що цей день дуже небезпечний", – поділився музикант.

10 березня, коли Сергій вивозив людей на власному авто з Харкова, окупанти відкрили вогонь по машині. Усього за 1,5 км дороги в зірку опери влучило 5 куль, але він не став зупинятися та продовжив їхати у напрямку Полтави.

Одна з куль потрапила в спину артиста, зачепивши легеню та печінку. З такою кількістю поранень у нього практично не було шансів на виживання, однак у той день однією з його пасажирок виявилася лікарка з Харкова на ім'я Вікторія. Вона миттєво зреагувала та закрила власною рукою дірку в тілі водія, чим у підсумку врятувала йому життя.

"Перші кулі потрапили в обидві ноги, потім я тримався за кермо і побачив, як мені відстрілили два пальці, вони просто на шкірі висіли, потім я відчув, як мені вистрілили в спину. Це були легеня та печінка, як уже пізніше з'ясувалося. Відчуття від ураження кулями схоже на те, що тебе ніби одночасно розриває, б'є струмом, відчуття опіку та сильного больового шоку... Слава богу, вдалося після поранень доїхати до нашого блокпоста з нашими військовими, які вже нас врятували... Ця історія сповнена якихось чудес, після якої неможливо не вірити в існування Бога. Цього дня нас врятував причіп, який був розстріляний і забрав неймовірну кількість куль. Тільки в машині було 30 куль, а в причепі ми навіть не рахували. А ще цього дня в машині була лікарка Вікторія зі своїм чоловіком, у них є своя клініка медична в Харкові і я допомагав їм евакуюватися до Полтави. Коли мені прострелили спину, я сказав про це, і вона встигла своєю рукою через куртку, через сидіння з заднього ряду закрити мені дірку у спині. Якби було ще 3-5 вдихів-видихів, легеня б розібралася і все – шансів немає. Якби не вона, ніхто б уже не допоміг", – поділився співак-волонтер.

Вокаліст пробув у реанімації 16 днів. Мама, яка відмовляла сина їхати на схід, не знала, що з ним сталося. Про те, що її син вижив, жінка дізналася після двох днів його пошуків. "Мама шукала мене два дні і не могла ніяк знайти. Це дуже складно під час війни зорієнтуватися, де може перебувати людина. І лише через два дні вдалося через мого друга, який мав доступ до моїх соцмереж, через повідомлення, через дзвінки людям, до яких я приїжджав і привозив допомогу, знайти мене в харківській реанімації.. Вона говорила, що як приїхала і побачила мене в реанімації, а вона приїхала в домашньому, у чому була, вона сказала: "Дивлюсь, а у тебе в роті дві трубки, у носі, у тілі 10 трубок різних. Я мало не впала, але зрозуміла, що треба підійти та посміхнутися, бо це дуже важливо", – розповів Іванчук.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...