У Чечні оприлюднили втрати кадирівців в Україні і не хочуть миритися, що тих ховають як "невірних собак", наче "рускіх"

На відміну від народа-скрепаносця, чеченці сильно заперечують, щоб їх загиблих вояків утилізували як біомусор, також наполягають на обрядових заходах по законам шаріату

У війні проти України Росія зазнає колосальних втрат. За наявними даними, самих лише кадирівців ліквідували понад 10 тисяч. Тож у Чечні тепер потрібно буде добряче витратитися на перепоховання.

Власне, парламент Чечні наприкінці квітня заявив, що потрібно буде виділити 15 мільярдів рублів, передає 24 Канал з посиланням на росЗМІ. За ці кошти перепоховають кадирівців, які аж надто активно знімали тіктоки в Україні.

Перепоховають 10 тисяч солдатів

На сайті представництва Кадирова в Ярославській області Росії йдеться про доручення перепоховати останки своїх солдатів, які загинули на війні проти України, й уточнено, що всього планується перепоховати 10 000 солдатів,
– кажуть у виданні.

У виданні також процитували чеченського омбудсмена Мансура Солтаєва. Він же заявив, що бійців ховають у спільних могилах, а деяких кадирівців відспівують православні священники.

У Чечні планують масштабні перепоховання / Скриншот з видання

Невдовзі, зрозумівши, що наговорив зайвого, він вирішив якомога швидше спростувати інформацію, яка шириться мережею. За його словами, хакери буцімто зламали сайт представництва глави Чечні в Ярославській області. Мовляв, це зробили для того, щоб поширювати дезінформацію.

Тим часом підтверджує скрутну ситуацію з кадирівцями терорист Ігор Гіркін. Він зауважив, що у тіктоці більше не побачиш ролики з бійцями Рамзана Кадирова. Воно й не дивно, адже це інтернет-військо працювало лише тоді, коли Росія могла похизуватися бодай якоюсь перемогою. Оскільки таких немає, то відповідний контент створювати непросто.

До слова, втрати ворога продовжують невпинно зростати. Так, до Росії вже відправили понад 190 тисяч пакетів.

Сотні ліквідованих щодня

  • За добу 30 квітня наші захисники відправили на той світ 450 російських загарбників. Якщо говорити про загальну статистику втрат, то вона вже налічує 190 960 бійців. Усе це цифри станом на ранок 1 травня.
  • Особливої уваги заслуговує знищена техніка ворога. На брухт уже перетворили 3 700 танків, 7 192 бойові броньовані машини, 2 921 артилерійську систему, 544 РСЗВ, 295 засобів ППО.
  • Крім того, на балансі так званої "другої армії світу" на 308 літаків, 294 гелікоптери, 2 476 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 932 крилаті ракети, 18 суден, 5 845 автомобілі та 359 одиниць спецтехніки менше.

https://24tv.ua/vtrati-voroga-viyni-proti-ukrayini...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...