У Чехії мешканка із проросійськими поглядами підняла прапор ПВК "Вагнер" (фото)

У місті Зноймо (Чехія) місцева мешканка вивісила на території приватного будинку прапор приватної військової компанії "Вагнер". Правоохоронні органи проводять перевірку за фактом цього інциденту. Відомо, що прапор російських терористів вивісила громадянка Чехії Люція Бріхтова, яка у соцмережах відкрито підтримує російську агресію. Про це повідомляє Czech Radio, передають Патріоти України.

За словами представника чеської поліції Давида Чалоупка, правоохоронці знайомі із цим випадком, і зараз проводять перевірку. При цьому він не став оцінювати дії жінки, лише зазначивши, що коментарі передчасні.

Прапор найманців ПВК "Вагнер" на своїй ділянці вивісила чеська громадянка Люція Бріхтова, яка активно демонструє у Facebook свою симпатію російській окупаційній армії. Також на її сторінці у соцмережі виявили багато антиукраїнських постів.

Жінка впевнена, що у її діях немає нічого протизаконного. Однак раніше у Чехії вже був схожий прецедент. У березні 2023 року 31-річний Якуб Яшек вийшов на демонстрацію у Празі з нашивкою "Z" на рюкзаку та логотипом ПВК "Вагнер" на рукаві куртки.

Днями суд засудив його за заперечення факту геноциду та схвалення воєнних злочинів Росії до шести місяців позбавлення волі умовно. Також йому заборонено протягом одного року приїжджати до Праги і на нього накладено штраф у розмірі 12 тис. крон (близько 500 євро).

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...