У Чехії скоротять грошову допомогу українським біженцям: Кому уріжуть виплати з липня

У Чехії планують скоротити виплати на утримання українських біженців. Зокрема, уряд планує заощадити на видатках за екстрене житло і більше не сплачувати "солідарні внески" для власників приміщень, які дали притулок біженцям з України. Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів Чехії, передають Патріоти України.

Починаючи з липня, біженці безпосередньо отримуватимуть гроші на житло від держави: 3000 чеських крон на людину у зареєстрованій квартирі, та 2400 крон – у незареєстрованій.

Відповідно, на двох осіб у зареєстрованій квартирі виділятиметься 6000 чеських крон, на трьох – 9000 крон, на чотирьох – 12 000 крон. У незареєстрованому житлі виплати будуть меншими – від 4899 крон на двох, до 9600 крон на чотирьох біженців.

Таким чином, влада Чехії хоче залучити до оплати за проживання українців, які вже мають роботу. За статистикою, у країні працевлаштовано близько 100 тис. українців (із 500 тис).

Додатково при визначенні суми оплати за житло влада оцінюватиме заробіток та заощадження біженців. Відповідно, кількість тих, кому надаватиметься допомога, почне скорочуватися.

За час війни уряд Чехії направив на допомогу українських біженців понад 1,5 млрд. євро. Дві третини коштів було виділено із державного бюджету країни.

Більшість коштів Чехія витратила на соціальну допомогу українським біженцям - 11,7 мільярда крон (490 мільйонів євро). На житло для українців було виділено 7,6 мільярда крон (315 мільйонів євро). Цю суму сплатили чехам, які пропонували проживання біженцям. На медичні послуги – 5,8 мільярдів крон (240 мільйонів євро)

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...