У Чехії сталася сутичка між місцевими ромами і українцем

У п'ятницю ввечері чеська поліція втрутилася в сутичку, в якій, імовірно, роми зіткнулися з українцем в Новому Биджові в Краловеградецькому краї. Про це повідомляє видання Novinky, передають Патріоти України.

На відео, яке поширюється в соціальних мережах, видно короткий словесний конфлікт між двома чоловіками, який закінчується тим, що до пари підходить третій чоловік і штовхає одного з них так сильно, що той падає за кілька метрів від них. На момент сутички поряд було багато людей з ромської громади, і що чоловік, на якого напали, розмовляв російською або українською мовами.

"Після прибуття патруля другого з них на місці події вже не було. Ми не зафіксували жодних тілесних ушкоджень у зв'язку з цим випадком, ми продовжуємо займатися інцидентом, з'ясовуємо всі деталі, щоб провести належне розслідування", – повідомила речниця поліції Люсі Конечна.

Роми пояснили поліцейським, що українець був сам. "Але справа в тому, що він погрожував прийти ще з півсотнею. А у нас діти на вулиці", – сказав один з чоловіків.

На відео роми також скаржаться, що поліція не захотіла розбиратися з бійкою, бо на момент їхнього приїзду нічого не відбувалося. Конфлікти між ромами та українцями в Чехії загострилися з початку червня, коли стався конфлікт у Брно. Він закінчився загибеллю молодого рома. Після цього в Брно пройшли акції протесту. Підозрюваний чоловік перебуває під вартою.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...