У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європі. Про це повідомляє Ceske Noviny, передають Патріоти України.

Протест був організований групою "Капутін". "Наша група неодноразово організовувала подібні акції протесту з моменту анексії Криму у 2014 році, щоб привернути увагу до небезпеки російського імперіалізму", - заявив Петр Лажньовський від імені групи.

Протест був викликаний зупинкою на «Дорозі Перемоги», організованої групою Night Wolves MC Europe, відгалуженням російського мотоклубу «Нічні вовки», який пов'язують з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Як зазначили у виданні, подорож мотоциклістів розпочалась у неділю в словацькому місті Міхаловце. Байкери зупинялися біля пам'ятників загиблим у Другій світовій війні. У понеділок вони мають прибути до празького району Ольшани.

Крім чехів і словаків, прибули також прихильники "Нічних вовків" з Німеччини, Македонії та Естонії. Група пройшла повз протестувальників і попрямувала до почесного поховання червоноармійців. Байкери не реагували на присутність групи мітингувальників, однак кілька вступили з ними у дискусію.

Один з прихильників "Нічних вовків", що від'їжджав, спробував загасити цигарку об український прапор, але серйозних сутичок між двома сторонами не відбулося.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...