У Чехії збудують найдовший підвісний міст у світі

Споруду планують відкрити для експлуатації навесні 2022 року

У Чехії планують відкрити найдовший підвісний міст у світі. Будівництво планують завершити до 2022 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Kafkadesk.org. Перші відвідувачі пройдуть пішохідним мостом навесні наступного року.

У селищі Долні Морава у Чехії завершується будівництво найдовшого підвісного мосту у світі. Міст отримав назву Sky Bridge 721, цифри – довжина моста в метрах.

Підвісний міст буде розташований через долину Млинського струмка від хребта Хлум. Його розмістять на висоті 1125 метрів та на 10 м над рівнем моря. Дістатися до нього можна буде канатною дорогою.

За словами будівельників, конструкція кріпиться на трос діаметром понад сім сантиметрів, а її загальна вага після завершення робіт – 400 тонн.

Фото: У Чехії збираються відкрити найдовший підвісний міст у світі (facebook.com/dolnimorava)

Зараз найдовший підвісний міст у світі знаходиться неподалік португальського міста Арока. Міст розташований на висоті 175 метрів над річкою Пайва на півночі країни та його довжина мосту – 516 метрів.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...